dimarts, 27 de març del 2012

Salses per a "dipear"

Avui hi ha fútbol, hem pensat de fer unes picadetes per mirar el partit.
He fet tres salses, el típic guacamole en natxos, una salsa extra picant de tomàquet en bastonets de pa i unes pastanagues en formatge, en un moment tot fet i arrassat, no ha qeudat res!



Salsa de tomàquet  
- 1 ceba
- 1 pebrot verd italià
- 1 pebrot vermell petit
- Concentrat de tomàquet
- 4 bitxos
- Tabasco

Procediment
- Sofregir la ceba tallada ben fina en una paella en una mica d'oli.
- Quan tenim la ceba poxada incorporem els pebrots tallats a tires grans.
- Sofregim i rectifiquem de sal.
- Un cop tenim les verdures ben poxades, incorporem els bitxos i el concentrat de tomàquet, ho deixem uns 5 min.
- Rectifiquem de sal i picant amb el "tabasco"
- Per sucar vam utilitzar bastonets de pa i/o natxos.


Salsa de formatge
- 200g de formatge philadelphia
- 1 iogurt natural sense sucre
- Una cullerada sopera de tàperes i/o cogombrets en vinagre
- Mitja ceba tendra
- Una cullerada sopera de sèsam
- Sal i pebre negre molt


Procediment
- Possar en un bol el formatge i el iogurt i passar-ho per la batidora.
- Incorporar la ceba tallada molt fina, les alcaparres picades i/o els cogombrets en vinagre.
- Posar el sésam al gust
- Rectificar de sal i pebre.
- Per sucar vam utilitzar pastanagues tallades en forma de bastonets, un maridatge perfecte

Salsa guacamole
- 1 alvocat gran i madur
- 1 tomàquet mitjà
- 1 ceba tendra petita
- 1/2 llimona
- Sal, pebre negre molt i oli


Procediment
- Pelar l'alvocat, treure el pinyol i xafar-lo amb l'ajuda d'una forquilla, per sobre li exprimim el suc de mitja llimona, per que no s'oxide i es torni negre.
- Tallar el tomàquet i la ceba molt fins amb el gavinet.
- Mezclar els tres ingredients.
- Rectificar de sal i pebre i afegir un xorret d'oli d'oliva per que ens quedi una salsa ben lligada.
- Per mi el secret és no passar-ho per la batidora, sino fer-ho tot manual.
- Uns natxos per sucar


2 comentaris:

  1. En qualsevol crudité de verdura queda bonisima, refrescant i light x l'estiu, prova en sucar cogombre fresc tallat a tires, t'encantara!

    ResponElimina