dimecres, 10 de juny del 2020

LLuc 2 anys


El petit de la casa fa 2 anys i es un fan de les pilotes i dels clicks, així que vaig pensar que estes figuretes serien ideals per ell. El farcit el tenia claríssim ja que Lluc és com un monet menjant plàtans, així que vaig fer un fàrcit de plàtans amb xocolata, una combinació molt ideal per petits i grans.

Bescuit
3 ous
150g de sucre
120ml de llet
60g de mantega
170g de fariina
7 g de llevadura
Vainilla
ralladura de llima
un posim de sal

Procediement per al bescuit
- Batre els ous amb el sucre i la sal fins que augmenten de volum i blanquejen
- A banda bullir la llet amb la mantega, la vainilla i la ralladura de llimona , deixar refredar un poc
- Incorporar la llet als ous i seguir remenant
- Per últim tamizem la farina amb la llevadura.
- Acabem d'homogenitzar la mescla amb moviments suaus i envolvents per que quedi ben esponjosa
- Enfornar a 180 graus.

Crema de plàtan
- 4 plàtans.
- 50g de mantega
- 50g de sudre
- El suc de mitja llimona
- Cognyac

En una paella posem la mantege i el sucre fins que es derreteixin els ingredients, incorporem els plàtans tallats a trossets. Quan ja estan coloradets incorporem el suc de mitja llima i un xorret de cognyac, coure fins que s'evapori l'alcohol,

Baix la crema de plàtan  vaig possar unca crema de xocolata blanca per fer base amb el plàtan

Ingredients per la crema de xocolata blanca
- 50g de sucre glass
- 80g de xocolata blanca
- 50g de mantega
- 300g de formatge philadelphia
- 30g de suc de taronja

Procediment
- Possar el xocolata junt amb la mantega al bany maria fins que es fongui.
- En un bol posem el formatge, el suc i el sucre i li incorporem la mantega junt amb la xocolata fossa,
ho mesclem tot fins aconseguir una mescla homogènia.

Per sobre possar el plàtan caramelitzat

Crema de xocolata per farcir

200g de xocolata per fundir
200g de nata per montar
300g philadelphia

1.Calentar la nata sense que arribe a bullir.
2. Derritir el xocolate dins la nata.
3. Guardar la mescla la nevera tapada amb paper film. D'un dia per a l'altre
3.Montar la nata junt amb el formatge a punt de neu.


Abans de montar les capes del pastís banyem amb almívar els biscuits, jo per fer aquest pastís vaig haver de fer tres plantxes de bescuit, es a dir 9 ous
Primer possar una capa de bescuit amb almívar, després la crema de xocolata blanca, després el plàtan, després un altre bescuit, la capa de crema de xocolata i l'últim bescuit. ho montem i ho deixem unes 12 hores a la nevera dins del motlle on hem fet els bescuits i tapat amb paper de film.

Un cop ben fred desmontem del motlle i ja podem possar la crema de cobertura

Crema de cobertura de xocolate blanc

200g philadelphia
50g sucre glas
100g mantequilla
100g xocolate blanc

1. Derritir el xocolate blanc al bany maria, reservar.
2 .La mantega ha d'estar en textura pomada.
3. Montar la mantega junt amb el sucre, quan els tenim ben incorporats afegir el xocolate desfet i el formatge.

La metita d'aquesta crema li vaig possar el colorant verd.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada