diumenge, 29 de novembre del 2015

Galetes de genjibre


Les clàssiques galetes del Nadal als E.U.A.
Són molt fàcils de fer, i els nens s'ho pasen pipa decorant-les.

Ingredients
- 50ml de mel
- 300g de farina de força
- 200g de sucre
- 1 cullerada petita de canyella
- 1 cullerada petita de llevadura Royal
- 1/2 cullerada petita de nou moscada
- 1/2 cullerada petita de clau amb pols
- 2 cullerades petites de gingebre en pols
- 1 ou
- 130g a temperatura ambient

Procediment
- Posar en un bol tots els ingredients secs; farina, llevadura i espècies.
- En un altre bol batem la mantega amb el sucre, fins que quedi ben homogeni.
- A continuació afegim la mel al bol de la mantega amb el sucre i mesclem bé.
- Després afegim l'ou i batem.
- Un cop tenim tot mesclat anem incorporant la farina amb les espècies a poc a poc, acabem de mesclar amb les mans.
- Fem una bola amb la massa i la deixem reposar uns 30 min sobre una superfície enfarinada.

En la thermomix
- Derritir la mantega i la mel; 4 min, 60º, vel2.
- Afegir la resta d'ingredient i mesclar; 1 min mode espiga
- Treure la masa sobre una superficie enfarinada i formem una bola i la deixem roposar uns 30 min.

A continuació seguim els passos comuns:
- Posar la meitat de la massa entre dos papers de forn i l'estirem amb un corró, i fem el mateix amb l'altra meitat.
- Deixem la massa uns 30 min a la nevera, així resulten més fàcils de tallar.
- Hem de procurar deixar la massa per tots els costats iguals, amb un grosor d'uns 5 mm, per fer-ho igual us podeu ajudar amb unes regletes de fusta o amb unes revistes.
- Un cop traiem la massa de la nevera anem tallant-la amb un got o amb talladors de galetes, al vostre gust inclús els hi podem fer un forat per penjar-les a l'arbre de nadal.
- Les posem a la safata del forn i enfornem uns 10-15 min a 160º, es couen molt ràpid, heu d'anar amb compte que no es cremen!
- Les deixem refredar, ja que es poden trencar.
- Un cop fredes amb l'ajuda dels llapis de sucre les acabem de decorar, al vostre gust.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada