dijous, 1 d’octubre de 2015

Ramon 7 anys _ Barça layer-cake

Aquest any hem tornat a ser tri campions, i Ramon petit tenia clar que pel seu 7é aniversari volia un pastís del Barça per dins i per fora del Batman!
I com les mares intentem fer sempre els seus somnis realitat, em vaig tornar a enredar amb el fondant i un layer cake, cosa que no m'agrada massa de fer per la laboriositat dels colors del bescuit i la complicació amb el fondant, ja que no el tinc massa per mà. Em vaig quedar escarmentada amb el Doraemon de l'any passat.
Per la seva festa vam muntar una gin-cama amb dos equips El Barça i el Catalunya, així que vaig pensar que per dins el pastís havia de tenir les dos banderes per què cada equip tingués la seva part.
Llàstima que les fotos no ensenyen del tot el bonic que va quedar...
Ingredients per al bescuit (red velvet)
2 ous
200ml de butermilk (crema de llet un el suc de mitja llimona i el deixeu reposar uns 10 min.)
200ml d'oli de girasol
1 cullerada sopera de vinagre de vi blanc o de poma
1 c/p d'aroma de vainilla
280g de farina
260g de sucre
15g de cacau amb pols tipus valor
1c/p de bicarbonat
1c/p de Royal
1c/p de colorant vermell, balu, i groc.


Procediment del bescuit
- Precescalfar el forn a 180ºC
- Posar tots els ingredients secs al got de la thermomix i programar 1 min vel. progressiva
- Retirar els ingredients del got i reservar-los en un bol.
- Incorporar al got tots els ingredients líquids i batre 30seg. vel3.
- Sense treure la mescla del got, en la màquina en marxa a vel3, li incorporem pel bocal els ingredients secs, no poseu temps.
- Un cop tenim tot mesclat, dividim la massa en dos parts, una de les parts la tenyim de vermell i l'altra meitat la tornem a dividir en dos, una la tenyim de blau i l'altra de groc.
- Posem cada massa amb un  motlle de 23cm de diàmetre, que prèviament hem embadurnat amb mantega i farina i enfornem uns 30 min a 180ºC, per separat els tres bescuits, si no teniu tants de motlles tindreu que esperar que es refredi un per desmotllar-lo rentar-lo i tornar a enfornar, així fins a tres cops.
- Aquest és un bescuit molt esponjós i humit així que no li cal fer res més.

 Ingredients per a farcir
- 50g de sucre glass
- 80g de xocolate blanc
- 50g de mantega a temperatura ambient
- 300g de philadelphia
- 30g de suc de taronja

Procediment per a farcir
- Fondre el xocolate blanc al bany maria. Un cop que per temperatura l'incorporem amb la mantega a temperatura ambient i ho batem amb l'ajuda de les varilles elèctriques.
- Un cop esta ben barrejat incorporem el formatge, el sure i el suc de taronja, i batem fins aconseguir una mescla homogènia i cremosa.
- Si esta massa líquida és convenient que la deixeu reposar unes dos hores a la nevera.

Muntatge
- El bescuit vermell el partirem per la meitat, ja que és el doble de gran que els altres dos, fent un tall transversal i deixant dos capes de bescuit, ens serveix per les dos banderes.
- El bescuit blau i el groc els partim verticalment aconseguit així dos mitges llunes de cada color.
- Al moment de muntar posem el vermell que està sencer a la part de baix  per fer una base més sòlida, i li posem per sobre la crema de formatge.
- Un cop tenim la primera capa, li posem ara mitja lluna de color groc i mitja de color blau, formant així entre les dos meitats una capa sencera del mateix tamany que la de sota vermella, tornem a posar crema de formatge per sobre.
- Repetim l'operació amb la capa de bescuit vermell i acabem amb la meitat de blava i groga, formant la bandera del barça en una meitat i la de Catalunya a l'altra banda.
- Per acabar cobrim tot el pastís amb la crema de formatge.

Colocar el fondant
- Per fer el dibuix es important que prepareu una plantilla amb un paper, jo vaig imprimir el logo de batman i el vaig retallar.
- Abans d'estirar el fondant es important que el treballeu com una massa de pa per deixar-lo més tou i poder-lo estirar el màxim posible amb l'ajuda del corró però amb conte per que no es trenqui.
- Posar la primera capa groga per cobrir tot el pastís, a continuació estirem el fondant negre i amb l'ajuda de la plantilla el retallem amb la forma desitjada, per apegar un fondant damunt d'un altre és tant sencill com mollar-lo amb aigua i actua de pegament.


Després d'aquesta entrada ja podeu entendre perqué no m'agraden aquest tipos de pastissos, et pases un matí sencer a la cuina!

1 comentari:

  1. Quin pastís tan bonic! si tornem a ser tricampions..i encara no hem acabat l'any!

    ResponElimina