dimecres, 25 de febrer del 2015

Galeres al forn

És temps de galeres.La zona del delta de l'ebre fins Benicarló és on es pesca més galera de tot el país.  La seva temporada és ara al Febrer, just quan ens trobem  moltes poblacions de la nostra zona que ens ofereixen les Jornades de la galera. Com és en el cas de Vinaròs: VII Jornades  de la cuina de la Galera a Vinaròs


L'altre dia vam comprar al mercat de Vinaròs galeres i llagostins de Vinaròs i la majoria van trobar un sabor més exquisit a la galera i sense desprestijar els llagostins, si us agrada xuclar, la galera no té despserdici encara que ho heu de fer en el sentit que va del cap vers la cua, per a no punxar-xe amb les múltiples petites espines que cobreixen la seva closca fina.
Aquesta recepta m'ha sorprés moltissim, no sé si l'heu provat mai, però jo no ho havia ni pensat i això que sóc una gran fan del peix al forn i de les llandes de peix. Com no se m'havia ocurrit abans?
És tant sencill que no caldria ni possar el procediment ni ingredients sols amb el titòl segur que us en sortirieu! però us explico una mica:




Ingredients
- 1 kg de galeres
- sal i oli
- safata de forn

Procediment
- Precalenetar el forn a 180-200ºC
- Possar a la safata del forn les galeres i un polsim de sal.
- Introduïr les galeres al forn.
- En uns 8 min quan comencin a cambiar de color, i es tornen rosadetes, ja les podeu retirar.
- Al sortir del forn els i posem un xorret d'oli d'oliva.
- A xuclar-se els dits! 

Un resultat espectacular, fàcil, símple i boníssim.

VALORACIÓ NUTRICIONAL
La galera és una exel•lent font de proteïnes d’alta qualitat, vitamines i minerals. A diferència d’altres crustacis la galera és baixa en calories i de fàcil digestió. La seva carn és fina i gustosa, la qual cosa en facilita la seva preparació. És ideal per fer-ne sopes o fumets per a l’elaboració d’arrossos o altres guisats.

1 comentari: