dijous, 23 de gener del 2014

Tarta de Santiago


La meva primera recepta en la Thermomix!
Bé aquesta recepta es pot fer igual amb thermomix o sense.
Es una recepta ben senzilla on sols incorporem ametlles sucre i ou, sense farina ni llevats.
Es sol acompanyar amb gelat de vainilla.
La veritat que ha quedat espectacular!!!

Ingredients
250g d'ameles crues
200g de sucre
4 ous
1 llimona, la pell
Sucre glass per adornar

Procediment
- Triturar les ameles, en l'ajuda de la picadora, en una textura més gran que el sucre.
- En un bol mesclar els ous i el sucre, i ho batem amb l'ajuda del túrmix.
- Un cop els ous ens blanquegen i s'ha homogenitzat bé el sucre, incorporem la pell ratllada d'una llimona i les ameles.
- Posem la mescla en un motlle desmuntable d'uns 26-28 cm de diàmetre, que prèviament hem untat amb mantega.
- Enfornar a uns 180ºC uns 15-20 min. No s'ha de coure massa.
- Un cop el tenim cuit el deixem refredar i l'espolvorejem amb sucre glas, posant de silueta la creu de Santiago. Jo la vaig imprimir d'internet.
- Per acompanyar- la  és ideal amb una bola de gelat de vainilla.
- Es un pastís molt ràpid i que en pocs ingredients el tenim llest! Ara, no us deixeu el gelat!


Pastís abans d'enfornar


1 comentari:

  1. Oh, fa temps que no el faig. Resulta molt bo! I aquest teu té una pinta que no vegis.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina