dimecres, 4 de gener del 2012

Crema de carabassa amb foie i llagostins



Ingredients:
- Una carabassa mitjana
- Foie gras fresc
- Llagostins
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre


Procediment:
Es pela la carabassa, es fa a trossos i es cou fins que canvie de color i estigui tendra. En la trituradora es posen els trossos de carabassa i una mica d’aigua de la cocció (la mínima per a que quedi una textura de crema, i que la màquina ho pugui triturar). Ho arreglem de sal i pebre i li afegim un bon raig d’oli d’oliva.
Normalment en una carabassa mitjana ens sortiran de 8 a 10 racions, per la qual cosa és aconsellable congelar la crema que ens sobre. És interessant congelar-la ja “arreglada” de sal, pebre i oli.
En una paella ben calenta es fan tants escalopins de foie fresc com comensals tinguem, i en una altra paella amb un raig d’oli d’oliva i una mica de sal es saltejaran els llagostins. Amb 3 ó 4 per cap ja quedarem molt bé.
Es deixen refredar i es pelen, i com que no tirem res i ho aprofitem tot, els caps es poden congelar en una bosseta per afegir a la cassola el dia que farem un fumet de peix, tant per a una sopeta, una fideuà ó un arrosset.
A l’hora d’emplatar tindrem els llagostins (si es vol una mica trossejats) en cada plat, calfarem la crema remenant contínuament per a que no esquitxe fins que quedi ben calenta i cobrirem els llagostins. Rematem el plat amb l’escalopí de foie fresc a sobre coronat en una mica de sal maldon. I ja està llest per a servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada