Quant temps esperant fer aquesta recepta! fa dos anys que la meva germana em va regalar el llibre; Ahorra con Jamie Oliver i des de aleshores que volia fer-la, però no trobava la pasta de lasanya gegant, i la meva amiga Gausachs me la va aconseguir des de Milà, gràcies Carme!
No té cap complicació, sols heu de trobar les fulles de pasta grans
Ingredients |
Ingredients (4-6 racions)
- 1 carabassa llarga (1,2kg aprox)
- 1 ceba morada
- 500g espinacs congelats
- 1 llauna de 500ml de tomàquet triturat
- 6 fulles de pasta gegants (15x20cm)
- 50g de formatge feta
- 20g de formatge parmesà
- 3 grans d'all
- Farigola al gust (tomillo)
- nou moscada, sal i oli
Procediment
- Coure la carabassa al forn a 180ºC un hora. Jo la vaig posar sobre una safata partida per la meitat i li vaig treure amb l'ajuda d'una cullera les llavors.
-Un cop freda la pelem i la xafem amb l'ajuda d'una forquilla i li posem sal i pebre al gust, reservem, ho podeu fer el dia abans.
- En una cassola fregim la ceba amb la farigola, i sal. Un cop daurada incorporem les espinacs congelades, tapem la cassola i deixem coure uns 15 min. Un cop cuit reservem.
- En la mateixa cassola sofregim els alls tallats a làmines i incorporem el tomàquet triturat i el sofregim uns 5 min.
- Coem les làmines de la pasta.
- Sobre la superfície de treball neta estirem la pasta i li posem una capa de carabassa, una d'espinacs i una de formatge feta.
- Emboliquem les fulles i les tallem en dos dits de gruix i les posem a la cassola amb el tomàquet.
- Rallem el parmesà per sobre i un xorret d'oli d'oliva i ho posem al forn per gratinar uns 30 min.
- A mi hem va encantar! la combinació de la carabassa i els espinacs amb la feta queda brutal!
Mmmm! Quina pinta més bona! I quina sort tenir les fulles grans. Sinó sempre te les pots fer, però es bastanta més feina... Una recepta genial!
ResponEliminaGràcies Cristina, la veritat que els maridatges de verdures que fa el Jamie a mi m'encanten, les seves receptes no fallen mai!
Elimina