Un dels més senzills de fer, ja que la massa la podeu comprar precuinada, jo solc utilitzar la pasta de full de la cocinera fresca, el trobareu amb format rectangular i redó.
Sols necessiteu tenir la ma trencada en fer la crema pastelera i poca cosa més.
Ingredients
- 1 base redona de pasta de full la cocinera fresca.
- 500ml de crema pastelera.
- 2 pomes golden
- 1 sobre de gelatina per decorar pastissos
Per la crema pastelera
- 500ml de llet sencera
- 3 rovells d'ou
- 50g de mantega
- 2 cullerades soperes de "maizena"
- Pell de llimona i/o canyella en rama.
Procediment per la crema pastelera
-Batre en un bol els rovells, la meitat del sucre la maizena i la mantega fosa.
-En un casso posar a bullir la llet amb la resta de sucre i la pell de llima i/o la canyella.
-Quan bull la llet retirar-la del foc.
-Posar la meitat de la llet damunt del bol en la mescla dels rovells i remenar.
-Incorporar aquesta mescla al casso on queda la meitat de la llet i portar-ho tot junt al bany maria.
-Anar remenant a poc a poc fins que es comence a fer espés, i retirar del foc, i esperar que es refrede.
Procediment:
- En un motlle desmuntable untar-lo amb mantega i posar la pasta de full, la punxem amb l'ajuda d'una forquilla, per què no puje la base posem una mica de cigrons secs per sobre.
- Enfornem la base sola uns 5 min, a 200ºC.
- Traiem del forn i incorporem la crema pastelera, per sobre posem la poma el més fina que puguem, prèviament pelada.
- Tornem a enfornar uns 15 min més a 200ºC fins que la base quedi cruixent i la poma es dore per sobre.
- Un cop tenim la tarta freda li incorporem la gelatina o la melmelada per sobre.
Crec que és un dels més senzills de fer i que sempre resulta molt, us deixo altres pastissos de maçana que tenim al blog:
- Bescuit de poma
- Coc de poma
- Tarta Tatín;
- App strudel
- Pastís de brull amb poma
- Crumble de poma
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada