dimecres, 19 d’agost del 2015

Amanida grega

 

Aquesta deu ser l'amanida que he fet més durant aquest estiu.
L'albergínia és una de les verdures que ens agraden més a casa nostra i més consumides. Des de que em van dir de coure-les a la flama no puc parar de fer-les, quan anem al camp la primera flama és per coure albergínies!

Ingredients
- Albergínia escalivada
- Tomàquets cor de bou
- Formatge feta
- Olives negres
- Herbes aromàtiques al gust

Procediment
- Coure les albergínies al forn i si teniu possibilitat feu-ho a la flama, un cop encengueu el foc abans de fer la brasa, poseu les albergínies a sobre les flames i les aneu tombant fins que estiguin cuites, flipareu!
- Posar a la base de la safata les albergínies trossejades i les amaniu amb sal, timonet i un xorret d'oli, per sobre talleu el tomàquet i l'amaniu i per acabar desfeu la feta i li poseu les olives negres.



Salata de vinete/ amanida d'albergínies

Aquesta amanida d'origen romanes, o això penso ja que ens la va fer una amiga romanesa en un sopar, és molt senzilla i resultona.
Jo més que amanida la tinc com a salsa per a dipejar, ja que és ideal per sucar en uns bastonets de pa o uns "doritos", o per acompanyar uns frankfurts o unes burguers.
Me la guardo dins dels preferits de salses per dipejar junt amb el guacamole, humus i el tzatziki!!!

Ingredients
- 2 albergínies torrades al forn
- 1/2 ceba tendra
- Maionesa
- Mostassa (una culleradeta de café, opcional)
- Sal i pebre

Procediment
- Coure les albergínies senceres amb pell al forn a 150ºC fins que estiguin toves.
- Un cop tenim les albergínies fredes les pelem i les trossejem amb l'ajuda d'un ganivet.
- Tallem la ceba tendra el més petita possible, i la mesclem amb el puré d'albergínia, rectifiquem de sal i pebre.
- Anem afegit maionesa i la mostassa al gust fins que quedi una pasta amb una bona consistència.




INGREDIENTS