dimarts, 17 de setembre del 2013

Papas arrugadas i queso palmero en mojo

La meva germana, Vanessa ha tornat de vacances de l'illa de La Palma i ens ha portat els productes típics d'allí, un variat de mojo, el roig, el verd i el picón i un mojo casolà boníssim en el típic formatge de l'illa. És un formatge fumat de cabra ideal per fer a la planxa i acompanyar-lo amb mojo. Un maridatge boníssim que no hem pogut para de menjar fins que s'ha acabat.
Vanessa esperem la recepta d'aquest mojo tant bo!
Gràcies.

Ingredients per les "papes arrugades"
- Pataques noves petites
- 1L d'aigua de mar o normal
- Sal 350g

Procediment
- Posar a bullir les patates en aigua de mar o en aigua normal en sal. L'aigua a de cobrir les patates.
- Quan tenim les patates ja cuites treiem l'aigua i deixem les patates a l'olla.
- Incorporar un grapat més de sal i posar-les al foc fins que es quedin seques de l'aigua.
- Aquestes es tornaran blanques.
- La patata originària de Canàries és una patata negra diferent a la que tenim aquí, i no queda igual la recepta.


Bullir les patates en aigua de mar

Secar-les al foc en sal

















Per fer el formatge es tant senzill com posar una paella antiadherent al foc, i un cop està calenta posar el formatge a "lonxes" d'un gruix d'uns 0,5cm aproximadament.
Girar-lo abans de que es desfaci i acompanyar-lo de mojo. Boníssim!!!

Encara esperant la recepta del mojo casolà que ens van portar de La Palma m'han passat aquesta que es veu que està molt bona, ara el problema serà trobar aquest tipo de pebrots, a la recerca!

Ingredients per al MOJO ROJO
- 1 cabeça d'alls.
- 2 pebrots picona
- 1 cullerada de comí en gra
- 1 cullerada de pebre vermell
- 2 cullerades de vinagre
- 15 cullerades d'oli d'oliva
- Sal grossa al gust

Procediment
- En un morter es trituren els alls pelats i picats, el comí, el pebrots nets de grana i la sal grosa, fins que formi una pasta suau.
- Se li afegeix el pebre vermell i lentament l'oli i el vinagre, fins obtenir una pasta espessa
- Es pot fer més líquida en una mica d'aigua si ho preferiu

Ingredients per al MOJO VERDE
- 1 cabeça d'alls
- 3 pebrots verds
- 1 culleradeta de comí en gra.
- 1 manoll de coriandre
- 4 cullerades de vinagre.
- 15 cullerades d'oli d'oliva
- Sal grossa al gust

Procediment
- En un morter triturem els alls pelats i picats, el comí i la sal grossa, a ontinuació se li afegeix els pebrots picats i el coliandre, sense deixar de picar.
- Un cop ho tenim tot ben picat se li afegeix l'oli, el vinagre i una mica d'aigua per donar la consistència desitjada.



dimecres, 4 de setembre del 2013

Melmelada de mora

És temps de mores i figues. Ara a final d'estiu ja comencem a trobar mores per el camp, i com la finca de Vinya Marina vi encara no en dona de moment recol·lectem tot el que ens dona la naturalesa.
Fa cosa de dos setmanes vam fer una petita trobada a la caseta i els mes petits junt amb el tiet van marxar a buscar mores, i com van fer tant bona recol·lecta res millor que fer una melmelada.

Ingredients
- 1kg de mores
- 500g de sucre
- 1 suc d'una llimona
























Procediment
- Rentar les mores i treure els tronxets
- Posar-les en una cosola al foc junt amb el sucre i el suc d'una llimona
- deixar-ho coure uns 30 min, ja que la fruita tant petita no necessita gaire més temps.



Anar remenant
Els xiquets contents de la seva recol·lecta

- Quan la melmelada es calenta es més liquida i quan es refreda ja agafa la consistència adient.
- Si no us agrada trobar els trossets de fruita sempre ho podeu triturar amb l'ajuda del minipimer.
- Natros d'aquesta melmelada vam fer un pastis de formatge com a despedida del tiet Oriol que ens ha marxat un anyet cap a Austràlia, tiet si em sents des de allà ,quan vingues tornarem a fer mores i ja casi podrem veremar!

Pastís de formatge en melmelada de mores
Despedida del tiet